خانه » وبلاگ » علت کپک زدن کابینت و 7 روش حذف آن

علت کپک زدن کابینت و 7 روش حذف آن

کپک کابینت
فهرست مطالب

علت رشد کپک کابینت‌ های آشپزخانه رطوبت و تاریکی و… میباشد که محیطی ایده‌آل برای تولید کآن ها محسوب می‌شوند. این قارچ نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارد، بلکه می‌تواند سلامت شما را نیز به خطر اندازد، به‌ویژه اگر در نزدیکی مواد غذایی یا لوازم آشپزخانه رشد کند. برای بازگرداندن ایمنی به خانه‌تان، حذف کامل کپک توسط متخصصان ضروری است. برای اطلاعات بیشتر در مورد دلایل رشد کپک در کابینت‌های آشپزخانه و روش‌های از بین بردن آن، ادامه مطلب را بخوانید.

علت رشد کپک در کابینت‌های آشپزخانه چیست؟

کپک نوعی قارچ است که در اثر رطوبت بیش از حد، چه بخار آب، تراکم، رطوبت بالا یا آسیب ناشی از آب، ایجاد می‌شود. تهویه و جریان هوای ضعیف می‌توانند این شرایط را تشدید کرده و محیطی ایده‌آل برای رشد و علت کپک کابینت ها شود. برخی از اتاق‌ها مانند آشپزخانه و حمام به دلیل بخار تولید شده در هنگام پخت‌وپز یا شستشو که منجر به تشکیل تراکم بر روی سطوح می‌شود، مستعد رشد کپک هستند. کابینت‌های آشپزخانه می‌توانند به نقاط داغ کپک تبدیل شوند، زیرا اغلب نشتی‌های کوچک یا تراکم ناشی از لوله‌ها در آن‌ها وجود دارد که پناهگاهی مناسب برای استقرار و تکثیر اسپورها ایجاد می‌کند. درهای بسته نیز می‌توانند هوای مرطوب و راکد را به دام بیندازند. هرگونه خرده‌های غذا نیز مواد آلی مورد نیاز کپک برای تغذیه را فراهم می‌کند. یکی دیگر از علل احتمالی، ریختن مایعات ذخیره شده در کابینت‌ها و ایجاد رطوبت در آن ناحیه یا نگهداری وسایل مرطوب مانند بشقاب‌های ناقص خشک شده است.

چه عواملی باعث رشد کپک پشت کابینت‌های آشپزخانه می‌شوند؟

فضای پشت کابینت‌های آشپزخانه شرایط ایده‌آلی را برای رشد کپک فراهم می‌کند؛ تاریک، مرطوب و فاقد تهویه مناسب. دلیل اصلی رشد کپک در این قسمت، نفوذ بخار آب ناشی از پخت‌وپز به داخل این فضا و ایجاد رطوبت است. پاشیدن‌های کوچک غذا و چربی نیز می‌توانند به این قسمت راه پیدا کرده و مواد غذایی کافی برای رشد کپک فراهم کنند. همچنین، به دلیل دسترسی دشوار به این فضا، گرد و غبار زیادی در آنجا جمع می‌شود. کپک در نور کم رشد می‌کند، زیرا نور ماوراء بنفش می‌تواند آن را از بین ببرد. این فضاهای تاریک و پنهان مکان مناسبی برای رشد و گسترش کپک بدون اطلاع شما هستند.

خطرات کپک کابینت آشپزخانه

کپک کابینت ها آلرژن‌ها، محرک‌ها و گاهی ترکیبات سمی تولید می‌کند که می‌تواند باعث طیف وسیعی از مشکلات جدی سلامتی شود. استنشاق، بلع و تماس با کپک می‌تواند شما را در معرض خطر واکنش‌های آلرژیک، حملات آسم، عفونت‌های ریه و سندرم ساختمان بیمار قرار دهد، همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی و تنفسی از قبل موجود یا سیستم ایمنی ضعیف، به ویژه کودکان خردسال و سالمندان، نسبت به مواجهه با کپک آسیب‌پذیرتر هستند.

پیشگیری از رشد کپک در کابینت‌

  • تهویه مناسب و خشک بودن کابینت‌های آشپزخانه بسیار مهم است
  • حفظ رطوبت زیر 50 درصد در آشپزخانه خود استفاده کنید
  • در هنگام پخت‌وپز یا شستن ظرف از فن تخلیه هوا استفاده کنید تا بخار آب خارج شود
  • پنجره‌ها را باز کنید تا هوای تازه وارد شود و هوای مرطوب خارج شود.
  • تمیز کردن منظم نیز برای از بین بردن گرد و غبار، خرده‌ها و ریختگی‌هایی که کپک می‌تواند از آن‌ها تغذیه کند، ضروری است

ازبین بردن کپک کابینت‌های آشپزخانه

  • تعیین عمق آلودگی

پیش از آغاز هرگونه اقدام اصلاحی، ضروری است تا میزان نفوذ آلودگی قارچی به لایه‌های زیرین کابینت به دقت بررسی شود. بدین منظور، با استفاده از یک ابزار نوک‌تیز غیر فلزی مانند یک پیچ‌گوشتی، به آرامی بر روی سطوح آلوده ضربه وارد نمایید. در صورت نرم‌تر شدن بافت زیرین نسبت به حالت عادی، می‌توان نتیجه گرفت که قارچ به عمق نفوذ کرده

  • تجهیز ایمنی

با توجه به احتمال انتشار اسپورهای قارچی در هوا و خطرات احتمالی آن برای سلامتی، استفاده از تجهیزات ایمنی فردی الزامی است. قبل از آغاز پاکسازی، حتماً از ماسک و دستکش مناسب استفاده نمایید.

  • خشک کردن سطح

جهت تسهیل فرآیند پاکسازی و جلوگیری از گسترش آلودگی، ضروری است تا سطح آلوده به طور کامل خشک باشد. استفاده از سشوار صنعتی یا فن‌های قوی، به منظور ایجاد جریان هوای گرم و خشک، می‌تواند در این مرحله مؤثر واقع شود.

  • پاکسازی با محلول ضدعفونی‌کننده
  1. محلول وایتکس: همانطور که گفته شد، محلول وایتکس رقیق شده (1 به 8) می‌تواند مؤثر باشد.
  2. محلول سرکه سفید: سرکه سفید نیز خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و می‌تواند جایگزین مناسبی برای وایتکس باشد.
  3. محلول‌های تجاری ضد قارچ: برای آلودگی‌های شدید، می‌توانید از محلول‌های تجاری ضد قارچ مخصوص چوب استفاده کنید.
  4. محلول جوش شیرین: خمیر جوش شیرین و آب نیز می‌تواند برای پاکسازی لکه‌های کوچک کپک مؤثر باشد.
  • شستشو و خشک کردن

پس از استفاده از محلول ضدعفونی‌کننده، سطح را با آب گرم و اسفنج نرم شستشو داده و سپس به طور کامل خشک کنید.

  • سابیدن نهایی

برای ایجاد سطحی صاف و یکدست، می‌توانید مجدداً از سمباده نرم استفاده کنید.

  • عایق‌کاری

اگر رطوبت همچنان به کابینت نفوذ می‌کند، می‌توانید از مواد عایق‌کاری در صورت لزوم مخصوص چوب برای جلوگیری از رشد مجدد قارچ استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.